1/4

LARVIK

Farris bad

Ferdigstillt  03  / 2010

OM:

SPA-hotell med 177 rom og Norges største SPA-avdeling, samt konferanseavdeling med sal for 500 mennesker. Farris bad har blitt en institusjon i SPA-hotell kategorien i Norge og Norden, og er et vesentlig trekkplaster for aktivitet i Larvik. 

 

Bygget har 177 hotellrom beliggende i en firkant rundt et atrium, der atriet er åpent mot fjorden på to sider. To av romfløyene krager ut over strand og sjø, og spenner 24 meter fritt ut til en enkelt søyle i fjorden.  På stranden ligger SPA-avdelingen, og en innglasset bru under den ene romfløyen gir tilgang til et hengende glassvolum rundt søylen i havet. Herfra kan det, til alle årstider, bades fra en nedsenkbar trapp.

 

Fra hotellets restaurant og resepsjonsområde åpner utsikten seg ut mot Ferder. Stedlige materialer med bruk av Larvikitt og bøk fra bøkeskogen, samt bruk av kunst skapt spesielt for prosjektet, gir en unik opplevelse.  

MÅLSETTING:

Hotellet skulle bli et helt spesielt bygg utformet med vekt på stedlige kvaliteter og materialer, historisk tilhørighet og beliggenhet. Hotellet skulle representere et unikt produkt som et resultat av dets plassering og spennende innhold. Det var også en målsetting å benytte solide materialer, med fokus på fine detaljer og overganger.

STED:

Larvik kommune

STATUS:

Ferdigstilt 2010

STØRRELSE:

177 rom, ca 17.800 kvm BTA

OPPDRAGSGIVER:

Larvik Strandhotell AS - c/O Fritzøe Eiendom og Canica